Sakhi Eldin,Kenan,Besim
Rinor

Börjar på bänken: Jocke, Tanne, Frick, Robban, Nderim, Zett

Efter tre veckors matchtorka var det ett suget gäng som mötte upp på ett soligt Glänninge. Tanken var att de flesta skulle ”luftas”, men några stycken hade lämnat återbud bl.a p.g.a lite förkylningssymtom.

Startelvan bestod till största delen av de som de senaste matcherna inlett på bänken och inte hade så många minuter i benen i år, men som nu var lovade minst 60-70 minuter.

Vädret var som nämndes soligt och fint även om vinden var iskall. Men i avbytarbåset var det riktigt mysigt, kanske inte alla ”coronamåtten” stämde helt men vi trivdes.

Våra motståndare hade tydligen mer problem än oss vad gäller friska spelare, men kom i alla fall med full trupp.

Att säga att matchen startar med en rivstart var nog en överdrift. Tempot var inte högt.
Men efter 6 minuter löper Besim ifatt en boll på väg över kortlinjen och hinner spela in den snett bakåt till Sakhi som ger blåtröjorna ledningen med 1-0.

En inledning som man tycker skulle få fart på aktörerna, men det var stundtals sengångarfart de första 20-25 minuterna.

Walldia hade mest boll men det hände inte så mycket. Istället var det gästerna som var nära kvittering efter 23 min när ett skott träffar insidan på Dinos vänsterstolpe och hamnar därefter i Dinos trygga famn.

Rino Ajvaci spelar ensam på topp och blir inblandad i många situationer. I mitten på halvleken är det på håret att Rino sätter nätet i dallring när han är nära vid 2 tillfällen men Dan Boson i GV kassen håller rent.

Några minuter senare är det Kenan som i friläge misslyckas att överlista Boson.

Gästerna rider ut stormen och jobbar sig istället in i matchen. En slarvig Walldiapass i eget straffområde blir sånär en assist men blir en hörnspark från höger. En bra variant på hörnan överlistar Walldiaförsvaret och så var det kvitterat i 43 minuten.
Men Rinor ska få sista ordet i första halvlek när han på bästa sätt efter lite flipperspel med Besim återger ledningen till Walldia i halvlekens sista minut. Ett rättvist resultat så långt som kanske borde varit något mål till.

I paussnacket konstateras det att bolltempot måste upp ett par snäpp och att kanterna måste utnyttjas bättre. Kalle Karlsson hade oftast hela högerkorridoren för sig själv men fick inte de bollar han skulle ha, han verkar ha fått upp tempot en del nu med tanke på att han inte varit med så länge ännu.
Bra insatser så långt också av framför allt Jakob och Sakhi.

Andra halvlek:
Skulle bli annorlunda.

Walldia dominerar ganska ordentligt. Även om det är Dino i Walldiakassen som får briljera inledningsvis när han får sträcka ut ordentligt på ett bra skott från gästerna 5 minuter in i halvleken.

Men sen är det inte mycket offensivt från gästerna, oftast är det Boson som sätts i arbete.

3-1 ska också komma. Den som vanligt hårt arbetande Besim Fetahi hittar Eldin centralt som med ett välplacerat skott skruvar bollen förbi Boson fram till 3-1.

En ny bra räddning av Dino är i princip den sista möjligheten vi får se av gästerna.

Efter 68 minuter får vi se dagens situation som får alla att dra på smilbanden. Rinor satsar allt framåt för att nå en boll framför Boson, men bollen studsar högt och med en enorm bakåtskruv varvid bollen passerar Rinor och istället ramlar ner bakom Rinor,
Rinor förklarar det på sitt vanligtvis blygsamma sätt med att han är snabbare än bollen!

Med 20 kvar börjar resten av avbytarna bytas in, Rinor ut - Robban in, Sakhi ut - Nderim in, Ludde ut - Zett in, Kalle ut - Frick in.

Zett har inte varit på plan länge innan han ligger bakom 4-1 som Kenan prickskjuter in i Bosons bortre gavel.
Tanne får slutkvarten på plan.

Den sista kvarten blir helt och hållet Walldias och det är nästan målchans i varje anfall.

Kenan gör 5-1 på nära håll assisterad av Nderim,
Besim träffar ribban,

Nderim friläge - missar,

Nderim 6-1 på egen hand precis som 7-1 i matchens sista minut.

Siffrorna rann iväg på slutet och speglar väl inte matchen som helhet men var en efterlängtad match efter att DM matchningen ställdes in.

Bra insats av samtliga spelare men Sakhi och Jakob får nämnas en gång till då bägge verkligen gör en enorm arbetsinsats.

Hur det blir framöver är lite osäkert för närvarande men en del ”träningsmatcher får vi ordna. Att bara träna ända fram till i början av juni kan bli lite för mycket. Men som det ser ut nu kommer vi inte att ta ”semester” någon period utan hoppas nu kunna gå på gräs i närtid.

.BK Walldia- Genevad/Veinge IF

7 min 1-0 Sakhi Aklaqi (Besim)
43 min 1-1 Emil Baumgarten Kinsch
45 min 2-1 Rinor Ajvaci (Besim)
53 min 3-1 Eldin Ejup (Besim)
70 min 4-1 Kenan Ramadani ( Zett)
74 min 5-1 Kenan Ramadani (Nderim)
82 min 6-1 Nderim Peci (-)
90 min 7-1 Nderim Peci (-)